Coffea canephora - Kávovník Robusta Laos

Vyprodáno Připravujeme na léto 2025

Kávovník Robusta (Coffea canephora) – exotická rostlina pro váš domov

Pěstujte si vlastní kávu s kávovníkem Robusta !  Semínka této odolné a nenáročné rostliny pochází ze známé oblasti Bolaven Plateau v Laosu a je ideální pro pěstování v květináči. Její plody dosahují velikosti přibližně 1,5 cm a obsahují 2x více kofeinu než káva arabica. Robusta je také méně náročná na péči než Arabica, odolnější vůči škůdcům a chorobám a již ve třetím roce můžete sklízet vlastní kávová zrna.

Rostlina preferuje rozptýlené světlo a teploty mezi 20–25 °C. Na zimu ji přemístěte do místnosti s teplotou 15–20 °C a omezte zálivku. Vhodná je pravidelná zálivka a hnojení, zejména v období růstu a tvorby plodů. Kávovník se snadno pěstuje v květináči, tvrováním  dorůstá výšky 1–2 metry, což usnadňuje sklizeň.

Přidejte kávovník Robusta do své sbírky rostlin a užijte si možnost domácí sklizně kávy. 

Návod na pěstování kávovníku

Substrát:

  • Nejlépe kyselejší a dobře propustný
  • Doporučená směs: 2 díly rašeliny, 1 díl perlitu, 1 díl hlíny ze zahrady a trochu písku

Stanoviště:

  • Doma: poblíž okna.
  • Letnění venku (pouze od jara do podzimu): Polostín, chráněné místo bez větru.

Zimování:

  • Tropická rostlina – nesnese dlouhodobě teploty pod 5 °C. Zimujte nad 15C
  • Umístěte do obýváku, chodby, zimní zahrady nebo vytápěného skleníku.

Hnojení:

  • Hnojiva Běžná vodou rozpustná, nebo granulovaná
  • Vhodné hnojivo: dlouhodobé granulované hnojivo OSMOCOTE 
280,00 Kč